De 7 beste og enkleste tipsene for bra bilder til salgsannonsen av bruktbilen din

18 Mar, 2022 | 0 comments

Det er mange som velger å ta bildene av bilen sin selv når man skal selge den på nett, og det er jo så klart ikke noe i veien for det. Det finnes mange kreative løsninger der ute, men jeg kan med hånden på hjerte si at noen ganger er det enkleste ofte det beste… Det gjelder også når man skal ta bilder av bilen sin.

Poenget er at du trenger ikke å ha hverken ha det beste utstyret eller de beste kunnskapene for fotografering av bruktbilen for ha bra bilder til salgsannonsen din. Du kan fint klare deg med mobiltelefonen din, og når det er sagt så skal jeg dele noen enkle tips som kan hjelpe deg med å få et bedre resultat, slik at du får solgt bilen din raskere.

1) Location, Location, Location!!!

Hvor man tar bilder har faktisk noe å si. Veldig mange velger å ta bilder av bilen i innkjørselen sin og det er nok ikke det beste stedet for å ta bilder av bilen. Det beste er å finne et sted hvor du kan få en rolig bakgrunn uten for mye “støy”.

Mest sannsynligvis har du et sted rett i nærheten hvor du kan stille opp bilen og knipse i vei. Steder som kan funke bra er f.eks. nede ved stranden eller brygga hvor du får vannlinjen i bakgrunnen. Hvis du har et jordet i nærheten så vil dette funke veldig fint ettersom det er sjelden mye annet i bakgrunnen enn åkeren. Du kan også finne deg en skog eller lignende og ha dette som bakgrunn, men ikke still deg helt inntil trærne, få litt avstand mellom trær og bil. En rolig veistrekning hvor det ikke for mye som forstyrrer bildet er også en mulighet for å knipse noen goder bilder.

2) Frem med støvsugeren og vaskebøtta

Bildene blir dessverre ikke noe bedre enn hvor ren og ryddig bilen er. Enten du vasker og rydder selv eller om du setter bort jobben er opp til deg, men ta deg bryet med å få det gjort. Det er ingen som vil kjøpe en møkkete bil… Hvis bilen ser skitten ut både på utsiden og innsiden så gir du inntrykk av at bilen heller ikke har blitt tatt vare på og da viser folk mindre interesse for å potensielt kjøpe bilen din.

3) Det finnes ikke dårlig vær…vel…nesten

Du kan ta bilder ute i nesten all slags vær, men unngå for all del å ta bilder når det regner eller snør. Da vil regnet eller snøen komme foran kameraet dit og det vil komme frem som flekker eller striper på bildene dine. Har det regnet eller det er mye snø på bakken så vil jeg også anbefale at du ikke stiller deg opp ved store sølepytter eller steder med veldig møkkete snø. Om det er sol eller overskyet så kan du fint ta bilder, dog krever det litt mer planlegging ved sol for å unngå voldsomme refleksjoner fra solen.

4) Det beste lyset for å ta bilder er…

Det beste været å ta bilder i er faktisk på en overskyet dag! Da får du en jevn og fin belsyning av bilen din både utvendig og innvendig. Er det sol så kan du bruke solen som en stor blits for utvendige bilder, men husk å finne riktig vinkel slik at den delen av bilen som vender mot kameraet får sol på seg. Det vil også si at du skal ha solen ryggen. Sol egner seg dessverre dårlig for innvendige bilder, så det beste her å finne seg et sted hvor det er godt med skygge. Hvis vil unngå solen, så kan det være veldig flott lys enten ved soloppgang eller ved solnedgang, men bare pass på at det ikke er for mørkt ute.

5) Trenger du virkelig 100 bilder?

Man skulle kanskje tro at desto flere bilder jo bedre, men det er ikke helt sant. 20-25 bilder kan ofte være mer enn nok for å få vist frem bilen i sin helhet. Det finnes så klart unntak hvis bilen er godt utstyrt eller det er en bil i millionklassen, men selv her er det ikke nødvendig 100 bilder. Overflødige bilder tilfører ikke noe til en bildeserie rett og slett, med andre ord så er det f.eks. ikke nødvending med 360 grader dekning av bilen utvending.

6) Smakfullt og enkelt er bedre

Det er lov å være kreativ, men med begrensninger. Det bør være smakfullt hvis du først bestemmer deg for å bli kreativ. Ingen grunn til at folk skal føle seg sjøsyk når de ser på bildene, så tenk rette og rene linjer. Det er bedre å ta noen få detaljbilder f.eks. Husk også stående bilder på f.eks. Finn.no ikke funker like godt som liggende bilder.

Tenk også på hvilket bilde som skal lokke folk til å klikke videre inn på din salgannonse. Det typiske her å velge et bilde hvor man får en skråvinkel med fronten pekende enten mot venstre eller høyre. Ikke glem å få med deg bilder fra front og bak så klart. Når det kommer til det innvendige så lurt å tenke på hva du får med deg i bildet. Bilder tatt langt fra bilen med dørene oppe har ikke så mye for seg, da er det bedre å komme litt nærmere bilen og få med seg det folk faktisk ønsker å se.

7) Siste finpussen før du legger ut bildene

Dette er kanskje ikke for alle, men det er det lille ekstra som kan gjøre at bilen skiller seg litt ut. Og selvom mange redigere bildene i etterkant betyr det heller ikke at man skal gå helt av skaftet. Ikke sleng på kule filter bare fordi du synes det ser tøft eller fint ut. Rediger med tanke på å få frem farger på best mulig måte, kompansere for dårlig lys, eller få en clean look gjennom hele bilderserien din. På mobiltelefonen din har du allerede gode muligheter til å redigere bildene dine med bildeappen din eller så kan så klart laste ned mer avanserte apper som f.eks. Lightroom.

Med disse 7 enkle tipsene så er jeg sikker på at du vil få flere visninger på salgsannonsen din. Derimot hvis du virkelig vil ha noe som skiller seg ut blant alle bruktbilene på Finn.no, så er bilder tatt av en profesjonell fotograf helt klart veien å gå.

Du kan enkelt bestille foto ved å fylle ut skjemaet på forsiden

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *